Het minnelijke traject

Opname

Tijdens de opname komt een huurteammedewerker de woning opmeten. Er wordt gekeken naar de grootte en voorzieningen van de eigen kamer, de grootte en aanwezigheid van gemeenschappelijke vertrekken en voorzieningen en eventuele aftrekpunten. Ook kijkt het Huurteam naar achterstallig onderhoud en gebreken en wordt het huurcontract onder de loep genomen. 

Advies

Na de opname worden de gegevens direct bij u thuis verwerkt. U wordt direct geadviseerd over onze bevindingen. Na de opname krijgt u een schriftelijke bevestiging over de mogelijkheid tot het starten van een procedure. Op basis van dit advies besluit u of u hieraan uitvoering wilt geven. 

Machtiging

Als u wilt dat wij de procedure namens u starten, kunt u ons machtigen. In de machtiging staan de voorwaarden voor het starten van een procedure. De machtiging vindt u hier.

Aanschrijven verhuurder

Wanneer wij zijn gemachtigd schrijven wij de verhuurder aan met een voorstel of verzoek. De verhuurder krijgt, afhankelijk van het type procedure, reactietijd om op het voorstel of verzoek in te gaan (te schikken).

Terug