Laatste Ontwikkelingen Huurteam Utrecht

Verdien een 10tje!

Help je vrienden, familie, kennissen en collega's geld besparen en verdien een 10tje. Meld een woning aan voor een meting door het Huurteam en begin nu met besparen.

Voorwaarden zijn dat de woning geschikt is voor een meting door het Huurteam, gelegen in gemeente Utrecht. Wanneer een vervolgprocedure niet mogelijk is doet het Huurteam geen meting.

De tweede voorwaarde is dat je de Facebookpagina van het Huurteam Utrecht liked en de actie deelt met je vrienden.

Nadat de meting heeft plaats gevonden nemen we contact met je op voor de uitbetaling van het 10tje.

Het Huurteam Utrecht behoudt zich het recht om de actie vervroegd te beëindigen. Vroegtijdige beëindiging zal via deze website en Facebook bekend worden gemaakt.

Tijdelijke Huurcontracten

Vanaf 1 juli 2016 mogen particuliere verhuurders een tijdelijk huurcontract aanbieden. In het huurcontact moet duidelijk staan voor hoe lang het contract geldt, dit mag voor een paar maanden zijn oplopend tot een tijdelijk huurcontract voor 5 jaar.

Voor een appartement of studio mag een tijdelijk huurcontract worden aangeboden voor de maximum periode van 2 jaar. De huurder kan het tijdelijke contact altijd tussentijds opzeggen, de verhuurder niet. Wil de verhuurder het contract opzeggen dan kan dit niet eerder dan 3 maanden, maar uiterlijk een maand voor het verstrijken van het contract. Wordt het niet opgezegd dan ontstaat een huurcontract voor onbepaalde tijd.
Bij dit tijdelijke huurcontract heeft de huurder wel gewoon huurbescherming en mag de huurprijs laten toetsen door de Huurcommissie. Dit kan nog tot uiterlijk 6 maanden na afloop van het tijdelijke huurcontract.

Bij kamers mag per 1 juli 2016 ook een tijdelijk huurcontract worden aangeboden met de maximale duur van 5 jaar. Daarnaast mag de huurder dit contract altijd tussentijds opzeggen, en geldt voor de verhuurder dat niet eerder dan 3 maanden, maar uiterlijk een maand voor het verstrijken van het contract de huur moet worden opgezegd. Gebeurt dit niet, dan wordt het tijdelijke contract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Hoge servicekosten

Een nieuwe ontwikkeling die het Huurteam signaleert is dat particuliere verhuurders steeds vaker een te hoog voorschotbedrag vragen voor de servicekosten. Dit hangt mede samen met de veranderende regelgeving van de Huurcommissie. Het is op dit moment zo dat je het voorschotbedrag pas een half jaar na het verstrijken van een kalenderjaar kan laten toetsen, middels een afrekening-servicekosten procedure. Vaak zijn huurders dan al verhuisd, of hebben hier geen weet van. Wat het Huurteam nu tegenkomt is dat het voorschot voor de servicekosten soms wel €150 per maand te hoog is. Soms wel meer. Ook al ben je dus verhuisd, je kunt altijd nog de servicekosten laten toetsen! Heb je teveel betaalt dan kan de Huurcommissie besluiten dat de verhuurder de teveel betaalde servicekosten moet terug betalen! De servicekosten kan je tot 3 jaar terug laten toetsen bij de Huurcommissie. Wil je hier meer over weten? Bel: 085 273 49 33 of mail: info@huurteam-utrecht.nl

Huurprijscheck Online

Het is mogelijk om via http://www.normalehuur.nl online een huurprijscheck te doen. Zo zie je direct of je teveel huur betaald of niet. Neem na het doen van de online huurprijscheck contact op met het Huurteam Utrecht. Telefonisch kunnen we bespreken welke mogelijkheden er zijn om een procedure te starten bij de Huurcommissie om de huurprijs te gaan verlagen.

Reportage over het Huurteam

Op deze link http://iturl.nl/snlxl kan iedereen de reportage over het Huurteam Utrecht bekijken. In de reportage uitleg over het werk van het Huurteam Utrecht. Studenten in Utrecht die een kamer, studio of appartement huren van een particuliere verhuurder blijven gemiddeld €100 per maand teveel betalen! Kijk de video om te zien wat de regelgeving is omtrent huurprijzen en hoe het Huurteam jou kan helpen om een hoge huurprijs te verlagen!