Voor verhuurders

Voor het verhuren van een woning gelden in Nederland een aantal regels. In het Burgerlijk wetboek is vastgelegd aan welke minimale eisen een woning moet voldoen,  de huurprijsgrenzen en maximale huurstijgingen, en zijn contractuele bepalingen opgenomen.

Naast de wettelijke bepalingen hebben gemeentes zelf vaak ook bijzondere regels ten aanzien van maximum aantal  bewoners op één adres of eisen ten aanzien van woongroepen. Het Huurteam kan u adviseren over het vaststellen van de huurprijs en het rechtmatig verhuren van de woning, zodat u zeker weet dat het verhuren van uw woning volgens de regels verloopt. Wanneer u zich niet aan deze regels houdt door bijvoorbeeld een te hoge huurprijs te vragen, geen onderhoud uitvoert of onwettige bepalingen in de huurovereenkomst heeft staan kan de huurder zich beroepen op het Huurrecht en eisen dat de wet wordt nageleefd.

Om het als verhuurder goed te doen is best ingewikkeld. Zeker als het verhuren van woningen niet uw core business is. Ook wanneer u het beheer heeft uitbesteed is dit geen garantie of de huurprijs wel klopt. Het Huurteam biedt u daarom de mogelijkheid een puntentelling te laten maken van uw woning(en). Indien u nog geen energielabel heeft kunnen wij dit ook voor u verzorgen. U weet dan zeker dat u de juiste huur vraagt.

Terug

Neem contact op