Over de huurovereenkomst

1. Ik heb geen schriftelijke huurovereenkomst, wat nu?

Ook als u een mondelinge afspraak hebt gemaakt, heeft u een huurovereenkomst. U moet dat wel kunnen bewijzen aan de hand van bijvoorbeeld bankafschriften of kwitanties van minimaal drie maanden huurbetaling aan de verhuurder.

2. Ik heb een tijdelijke huurovereenkomst, kan ik dan ook terecht bij het Huurteam?

Voor de beantwoording van deze vraag is hetvan belang dat het Huurteam eerst naar uw huurovereenkomst kijkt. Soms staan er fouten in de huurovereenkomst, waardoor misschien toch een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft. Neem bij vragen over tijdelijke contacten telefonisch contact op met het huurteam. 

3. In de huurovereenkomst staat dat ik geen procedures bij de Huurcommissie mag voeren, wat nu?

Dit is een bepaling die de huurder mag negeren. De huurder mag altijd zijn of haar recht halen.

4. Kan mijn verhuurder mij uit de woning zetten als ik een procedure bij de Huurcommissie heb gestart?

Nee, dat kan en mag hij niet. De huurder heeft huurbescherming en kan nooit zomaar op straat worden gezet. Alleen als u akkoord gaat met beëindiging van de huurovereenkomst kan dat. In alle andere gevallen moet de verhuurder een procedure starten via de rechter.

5. Moet ik de verhuurder binnen laten?

Uw verhuurder mag alleen bij de huurder binnen komen met toestemming van de huurder of er moeten (zeer) dringende reparaties worden gedaan. In alle andere gevallen mag hij nooit zonder aankondiging binnenkomen.

Terug